Sunday, May 29, 2011

fobia...trauma

mungkin salah ai cuai bawak kete shingga kan bontok DBL angah di cium oleh mat motor tu. haix.siyes takot!

cover takot.drive jer blk. bila yati cite kat ayah dia.terus cuak. jumpe angah then pegi balai buat report. unit trafik KB xmau amik kes sebab ai mn ade ape2 info pasal mat motor tu. so just bgtau stori tu then tgu aje if mat mmotor tu dtg report. tapi ntah la.sampai hari ni unit trafik belum call ai lagi....hope budak tu tak pape la yer...

now, nk drive pun still takot-takot. asik nk tgk belakang jer...ayat penyedap ati angah
'rilex la, tu baru orang tepuh kite, belum lagi kite tepuh ore...' terbaik la angah. dah la kete dia yng kena cium tu.kakaka.
alahai.padahal sbb dia nakk ai pegi amik anak2 dia kat skulah. ai bg alasan takut nk drive, so dia bg la ayat tu...


dah seminggu berlalu...

tadi drive pegi kenduri.ya Allah gigil tau!

esok mek ajak kuar. xmoh la gigil lagi.ai xnak mek tau psl hal minggu lepas....

Saturday, May 28, 2011

~emi, rina-najihah~

lapar...peyut dah berzapin inang, tapi malas mau makan.

rindu pulak pada budak three toges tu. macam ni lah. klu ade gadoh dh tade rindu pulak pekik lolong dorg...~emi, rina-najihah~


abg long n kak long, suda pegi umrah. semalam. 2 minggu kat tanah suci. cian budak berlima tu berdikari la idup. izzati jgn buli iffah tau!!!


skul holiday dh setat...haix ya. abes la. budak2 tu akan duk cni.
kalau akak pulak blk....campur lagi 4 org budak.
klau makde pulak balik tambah lagi 2 org budak...
tak ke semilan jadi nyer. darah tinggi ai akan naik la nmpaknye....stresssssss....


kenduri kawen pun banyak...anak2 jiran, adik kawan, kawan ai sendiri, sepupu.bakpo ler duk wat hari yg sama. ai pegi mn dan jer la yer...nway selamat pengantin baru....tak sabar nk makan gulai kawah. nak makan byk2....biase la manusia tamak! pastu kecoh..'gemukkk'

Monday, May 23, 2011

rahsia kurus...

tadi lunch dgn 2 org ex-bos. (lepas sebulan tak jumpe dorg)


1st question mr ian 'eh why so kurus gila ni???

mr lee pulak tanya 'u dah tax mau keje ker?sudah bersara?...

ekekekeee..

bukan nk cite psal keje tapi ai cuma share pasal kurus...

apa rahsia kurus ai?

kekekee...kurang makan, kurang tido. dan pakai braces. pipi pun dh cengkung macam tengkorak.kakakaaa.

korg kena la kurangkan pengambilan makanan...kurangkan tido. terutama lepas makan jgn la tido.cepat menimbun kat pipi nanti. kalau ai macam tu la...

try la wei. braces ni tade la sakit n mahal mana pun. ai buat gg atas ker. cost dlam 2.5k macam tu jer. bukan byr lamp sum pum. boleh bayar ansur2...;)

bile dah pakai braces ni, selera makan ai, alhamdulillah semakin kurang. nak makan fastfood pun dah tak boleh sangat. senang cite dah dua bulan tak ngan burger, fried chicken, bukan tak lut tap kene lenyek2 baru leh makan. so selamat la poket...junk food macam kacang ke, itu lagi la mmg tak sentuh dah...nice kan.kakakaaa...

selamat memcuba..;)

Saturday, May 21, 2011

Thursday, May 19, 2011

sudah lah dipaksa balik (paksa ke ;P) kemudian di dera secara fizikal dan mental. kesian mak noks!



sedang syok tengok tv, di ajak keluar.

baru nak lelap, di call suh pick up anak2 kat skul.

sedang enak melayan cite korea, di kerah untuk berperang di dapur...masak, buat susu anak, teman ank g toilet, basuh baju, kemas umh, sapu lantai....



syian tau....

apa pun, bertabah je laaaa

Tuesday, May 10, 2011

sengal alam!

malam tadi sangat emo. huhuhu....
lonely kot. mek dah la tade kat umh. angah pun belum datang.lapar plak tu...

i text my frend. seme lambat rply. sedeh laaa!

i text dia jugak, pun lmbt rply. bila dia rply cite pulak dia kuar dgn kwn dia....lagi la sedeh. pastu nekad delete all msg dia. dgn no phone dia skali ai delete. dkt dua2 hp ai delete. last msg dia,huahaa...mcm nak nanges dah!

hmmm...patut la emo semacam upenye nk ABC. haih...sebelum ni ai tak bape notice la plak mcm ni....

hari ni hegeh2 pulak. asik check hp jer. kot2 ade new msg from him or upcoming call but...mmg tade punnnnn....

tuh dia on9...klu tak malu pegi la tegur...hahahaaaa....
ai malu k!

Monday, May 9, 2011

gundah gulana

ai sedang berduka lara. sebabb nye??? my samsung rosak.....dah la kamis ni nk g CH.owh...noooooooooooo.

malam tadi text my gf. ngadu kat dia. dia pesan 'ilex2 dlu, insyaAllah tade pape, sbb samsung dia pun penah jadi cmtu dlu'

now ai tengah bertabah lagi.....dan harap ianya akan baik semula..........


ni antara pic last yang ai snap semalam....

pic 1st...biase la sonot!

2nd pic. ai suh buat lain.dorg buat lain...

tetibe blur...ai dh cuak!


try snap lagi....

try lagi...

macam ok. ai pun rase cool...

tapi blurr balik laaa....

kesudahnya...blur lagi ...

ni last pic sebelum dia kejong....

what can i say....
bertabah lah! ade rejeki kite beli lain...
huahahahaaaaaaaaaaaa

kamis ni nk g tanah tinggi cameron ni...cmner niiiiiiiiii

sempat ke nak beli baru??
tak sempat ok....
ai xde bajet nk beli cmre baru pun.
baru plan nak bodek mek beli lappy....itu pun belum pasti berjaya ke tak.....huahahaaaaaaaa

memang kesiannnnnnnn

detik 8 mei 2011...



Friday, May 6, 2011

mi bandung spesel...

alahai...dapur berkecah.penat lor nak kemas. air paip singki pulak tak kuar. bertambah lah kemalasan!

malam ni tetiba semangat nak masak mi bandung muar. jum laju-laju kite masak. keje freelance ai masih belum siap ni...tapi memandangkan ade mulut yang sedang menanti jadi ai gagahkan jua..

jum chek bahan-bahan dulu...

bahan-bahan
1keping tauhu goreng
100g sayur sawi
50g udang
5biji telor ayam
1.2 liter air
400 g mi kuning

cara masak
didihkan air
masuk pes
biarkan didih
masukkan tauhu,udang dan sotong
masuk kan telor sebiji demi sebiji
masuk mi kuning
masuk sayur
sedia hidang

15minit kemudian...taraa..siap sudah!

serve utk my aboh...




alahai..wayang je seme ni wei. padahal masak pakai pes instant je lah. huahaahaa.pandainye misscrab nk masak mi bandung....

pes ni pun SIL ai bawak balik masa cuti CNY itu hari lagi wei. xde pun semangat mau buat. bahan-bahan tu pun wayang semaata. hahaa..ai bubuh telor, ayam dan udang jer pun. mane ade sayur n tauhu pun....dan ai tak timbang pun segala udang n mi tu, main taruk jer yg mana ada...

pes mi bandung muar. sedap gak weii.try la...;)