Monday, January 31, 2011

Ngeee.geh.geh

last-last moment...

detik-detik akhir ni di rakam pada hari jumaat lepas.lepas waktu kerja sedang tgu abg store blk opis. sangat mengada. gedik la kot...xper la.last day dengn dorg...uhuhuhu...

malas nak cite lagi.sebb risau banjir pulak...ngeeee...

hepi viewing ya....














smbg cite kat umh...
ngee...akhirnyer kan. macam tak caya jer. hari ni adalah hari terakhir saya kat cmpy ni...setelah hampir 3 thn saya kat sini...

lepas salam2 peluk cium dgn su, kami berpisah. nsb amoi tade ari ni.klu ade rase nyer kolam air mata ni pecah jugak kot....

then dia sms saya
asona : 'sedihnye kiah'

ngee...saya belum reply sms tu...

Friday, January 28, 2011

big apple donut

tq mr manager banje big apple...klu macam ni bleh resign tetiap bulan lah. eh ade ke org resign tetiap bulan....mula la ni nk plan yang bukan-bukan.ngeee....

12 ketul...
Mr Manager-Mr Ian Goh
Loke Lee San
Amoii...
dgn amoi lagi...


makan pun berdiri....my fav almond


nway tenkiu for da big apple. sori i tak sempat pun presant ape2..ngeee....tapi seme keje dh settel tau. seme ade lam pc i.anything u can call me...bye2...bye fire stone.opss...

saat menilai cinta

Jangan terburu-buru

Menemui cinta baru mungkin mendatangkan kesan positif. Tetapi, jangan pula anda terus membawanya berjumpa dengan seluruh ahli keluarga. Tunggulah sehingga waktu yang tepat dan jangan sesekali merosakkan hubungan yang baru dibina itu. Hindari berbicara tentang masa depan saat hubungan baru berumur setahun jagung. Nikmatilah waktu perkenalan ini untuk memantapkan hati anda dan pasangan.

Jangan terlalu memilih

Setiap orang pasti ada kekurangannya, jadi apabila anda begitu obses akan kekurangan pasangan, mungkin anda sukar untuk menemui cinta baru. Sekurang-kurangnya selidik dulu kelebihan yang ada pada dirinya.

Buat keputusan

Cinta kerana paksaan akan membawa duka pada kemudian hari. Jangan takut untuk meluahkan apa yang terpendam kerana ia boleh mendatangkan kesan buruk dalam perhubungan. Oleh itu, lakukan keputusan yang berpihak kepada diri dan jangan takut katakan 'tidak'.


p/s : sumber kosmo online-28 januari 2011

kenang daku dalam doa mu...

hish..gedik giler buat status camtu....








biar lah. FB kite..kite punya suke lah!

Maksud "Akum" dan "As Salam"

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah: "Salam (selamat tinggal)". Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yang buruk). (QS. 43:89)
السلام = keamanan..... baik gunakan ASSALAMUALAIKUM or ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH...
Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.
Pagi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.
Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz “Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”
Ringkasnya, baginda SAW akan beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum” dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”.
Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam, saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat. Jawab salam yang betul ialah “WAALAI KUMUS SALAM” dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu “WAALAI KUM SALAM”.
Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata “Kirim salam, assalamualaikum pada ZIZAH ye” contoh lerr… Dan bukannya : “Kirim salam kat ZIZAH yer”. Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” Ko tolong kirim salam maut kat dia yer“.
Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!
Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan “A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.
Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.
Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform “A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud ‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.
Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.
Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“.
Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”Jangan guna “A’kum” kerana “A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.Jangan guna “Semekom” kerana “Semekom” bermaksud “Celaka Kamu”. Gunakan perkataan “Salam” sebagai singkatan bagi “Assalammualaikum.”

p/s : sumber from emel...

Thursday, January 27, 2011

cekelat oreo...


cekelat from kedai princess .
order khas utk anak-anak buah saya kat kelantan...
dah lame pun.

nway..thnx laling utk cekelat yang chantek ni...

sape-sape yang berminat nk tempah cekelat or nk carik tudung yang glamer2 bleh la singgah kedai kawan saya ni.
http://kedaiprincess.blogspot.com/
fesbuk dia...

insyaAllah puas hati...

boling lagi...ioi mall puchong

hmm..mebi ini laaaaaast membaling bersama my klik...
apa pun tnx for fun time together...
agak kemalasan nk bercerita jadi letak gambar jer la...



the amatur...asona n uncle philip

denise

uncle philip

misscrab!

mark 2nd games...

Tuesday, January 25, 2011

Wednesday, January 19, 2011

ngeee...hepi



biarpun tengah hot dengan maxis tetibe jadi cool sbb nokia C3 dah ade depan mata...


weeee...hepi!

baru jer order pagi tdi.ptg ni trs dapat. terbaek lah servis abg tu..ngeee...


belum sempat godek-godek. esk saya kasi update stori..weeee.

Tuesday, January 18, 2011

fed up


aku bosan dengan cinta mu
aku rasa buang duit...


aku fed up dengan

maxis
lah!





Saturday, January 15, 2011

sambungan cerita meeting

meeting semalam, selain di komplen kurang senyum ade jugak perkara-perkara lain yg dikritik...antaranya,
-kualiti
-responsibiliti
-disiplin

saya cuma angguk kan kepala jer. boleh di kira berapa patah jer perkataan keluar daripada mulut ini. antaranya,
'saya ok..."
'no comment'
'no problem'

dan selepas itu sain sehelai kertas bersaiz A4. iaitu borang prestasi. saya masih gagal meraih 5 flet..redho je la..cuba lagi tahun ini.
selain itu dapat juga surat kenaikan gaji dan pay slip-bonus.

kerana prestasi yang tidak memberangsangkan jadi cuma dapat-
salary increstment-RMxx.xx
bonus -RMxxxx.xx
(ini adalah bayaran untuk kerja main-main kau sepanjang 2010 ni rakiah )
redho lagi. sebanyak mana pun, itu lah rezeki saya. org dah bagi amik je lah. klu org tak bagi nk bising buat ape...

hmm...tiada feeling awan dania utk tahun ni. begitu juga dengan pelamin angan ku.tunda lagi la yer. sori sayang...;P
kita hanya merancang, Allah yang tentukan.

dan sekarang mau mengarang letter bertajuk : 2 month notice and work from house. harap berjaya...



p/s : tiada mud yang baik utk bekerja pada hari sabtu....

Thursday, January 13, 2011

P.H.D.

p.h.d. itu
ibarat membuka pekung di dada sendiri...
sebab...
paku dulang paku sepih. mengata orang
kite yang lebih...




ok.sekian terima kasih.


luv ya. rakiahusin@misscrab83.blogspot.com

Tuesday, January 11, 2011

plan...

tengah plan-plan wujudkan
'tabung C3'

ahad lepas dah pegi pecahkan tabung ambank tu,
tapi belum cukup...

ade tak mane-mane sugar daddy nk tolong sponser...
nokia C3 satu.


mau kan dia sebab ade wifi...




p/s : tak keji ke buat n3 mcm ni???
peduli ape kan...




luv ya.rakiahusin@misscrab83.blogspot.com


Monday, January 10, 2011

AJL 25





puas hati dapat tengok Tuk Ti....



ade rakam persembahan dia tapi sayang, memory cmre full pulak so dapat skit jer la....


Tuk Ti tetap terbaek lah!

pict kredit tv3.com.my




luv ya.rakiahusin@misscrab83.blogspot.com

parti kuning oren

malam sabtu tu budak2 MSE, PMCare buat parti lagi. rajin betul dorg ni arrange kan parti. kali ni tema kuning-oren. tapi kali ni ramai pulak tak dapat join so tak bape nk meriah la...ape-ape pun we all yg datang tetap hepi.makan-makan dan melalak...



makan pun berdiri....tak senonoh sungguh....
dan i look fatty la.omg!



aktiviti wajib...melalak pastu gelak.



serbu artis...;)



lepas kenyang makan dan penat melalak ktorg terus blah. bukan nyer nk tolong kemas ke ape. hehe.lantak la. dah ade person incharge part kemas2 tu. xnak la berebut dengan dia plak...ktorg ni tetamu je. kuikuikui...

tapi kami tak terus blk umh tapi pegi uptown shah alam. masa tu dh kul 12am. sanggup. sampai sana makan lagi. pastu tawaf tengok orang nyanyi dan pukul 3am baru balik. besungguh nye anak-anak dara ini...

gambar mmg banyak tapi malas la nk edit seme... so ini jelah gambar yang nk share kat sini.



luv ya.rakiahusin@misscrab83.blogspot.com

Friday, January 7, 2011

lesen ku

huahahaha...

dah 3 bulan xpired woo. ari selasa tu baru perasan. siot jer tau. so laju2 la pegi renew. saya buat setahun jer. nanti thn depan xde sebab lak nk g post office...ngeh...

gmbr ms muda remaja.huhahaaaaaa. ah skg pun muda tagi tau. tapi skg pipi tak kempes cm tu laa. dagu tak runcing lagi...haih.sabar jer laa.


ntah bile la nk g tukar gambar ni. leceh la nak kena pegi JPJ bagai nyer...





luv ya. rakiahusin@misscrab83.blogspot.com

Tuesday, January 4, 2011

her big day...

kenduri senior 2.1, tapi sehari sebelum tu saya dah serbu umh pengantin. saya main serbu jer, sebab saya agak-agak mesti dia akad nikah ari tu. dan memang dia nikah ari tu....
jenuh gak nk carik umh dia. bukit sentosa 3, rawang. jauh kemain...cik kathy oiii. eh ok, puan kathy now....

lelah mencari, akhir nye jumpe pasangan pengantin tengah shoot gmbr tepi jalan.

kad dia yang cantik...

tak sabar nk design kad kawen saya. eh senior saya pinjam design u yer...

nak jugak merase kusi pengantin

kami yang mengambil berkat..^-^

gubahan hantaran yang menarik perhatian...

kathy ni senior saya kat kolej. tak rapat pun.hehe..maklum la dia kan senior. ms dia sem last, saya br sem satu. klu jumpe kat studio, tak bertegur pun.segan wei. dia tu dh la cantik,cun lagi. saya ni lak selekeh jer..
sekarang ni bertegur sapa kat FB jer. pastu masing2 dah jadi bloger so kat cni jugak la memanjangkan silatulrahim...

so bila dia invite dan dapat kad kawen dia, mmg sy sangat teruja nak pegi. walaupun pegi awal tp atleast saya datang jugak kan...sekadar memenuhi undangan dan nk sangat tgk dia secara real. memang dia cantik la aritu...sebelum ni pun cantik jugak...

nway..selamat pengantin baru kathy n affan...semoga Allah menyatukan kalian berdua di dalam kebaikan...amin.


luv ya rakiahusin@misscrab83.blogspot.com