Wednesday, December 23, 2009

Monday, December 14, 2009

new number

yehaaa..no baru dh buat.tp esk br xtif.no lame aku terminate.
susah gak td nk pilih number.igt nk wat cm no lame jer tp xde.last skali amik jer no yg dorg bg.chantek gak la. akhir nyer aku tukau gak.syg gak la nk tukau.tapi ape kan daya ku...

tq for my kaki kanan snggup teman kan aku smlm.

Sunday, December 13, 2009

lapar

trase lapar.tp kan tataw nk mkn ape.cm tade selera jer.
hmmm...rindu kat mek...

puaka

depan aku bukan men bek lagi. cam pijak semut pom tak mampos. blkg aku...Ya ampun. Allah je yg tahu.
mcm sial.keji.perangai sial n keji.berambos la ko.jgn muncul lagi lam idup aku!
dlm ati aku sumpah dia mati tak sempat tobat.
mulut aku lak sumpah dia tak takkan bahagia seumur idup sbb dia dh tipu aku.
eiii geram taw tak.

tak penah2 aku nk sumpah2 cmni.
tak penah2 aku nk maki2 cmni.
tak penah2 aku guna words puaka2 cmni.
tapi kan kali ni kesabaran aku mmg tercabar la.k..

ya Allah, ampun kan aku...

cuti 3 ari

hmm cuti 3 ari ni aku cume memerap kat umh. nk settel kan kj.alhamdulillah correction kat coreldraw dh siap tgu nk tranfer msk in design jer.

nway jmmt tu aku kuar gak.g kl.amik laptp ni ngn akak aku. pas jp dia aku trs blk.sbb pale tgh weng2.tp aku sempat gak la jenjalan jap.carik tshirt ilove mesia.ade kat cm tp mahai la.aku mms akak aku suh cari bj tu tak ps.

kepala aku msh weng2 ni. aku cm tak sehat jer.hmm tak sehat ker? yer2 aku mmg tak sehat start ari kamis lagi.aku dh mkn ubt. dh byk mkn.seb bek aku kj kt klinik, dpt ar ubat free. smlm aku cume mkn ubat jer.hum tak wase lapar pum.

pastu ade lak kes yg menambahkan weng2 kepala aku ni.owh giler! hal ape...jahat jer tahu. aku cume sanggup cite kat dia.jahat tlg la smpt cite ni utk aku k.takpe la if ko dh cite kat bani ker.bani pun kwn aku gak kan.mmg satu cite yg giler!

esk aku akan ke maxis centre,nk tukau no phone.kali ni aku mmg nekad nk tukau.dh tak snggup wo nk layan laki2 org y2g tak reti basa.aku hrp pasni tade lagi la hal giler yg akan belaku kat aku.

kepala msh weng2.bdn pun msh panas.esk dh keje.aku hrp tak melarat la.tak moh la serabut lelame cmni.

Friday, December 11, 2009

on9 kat umah

ni 1st time on9 kat umh.almaklum lah br dpt laptop.dpt lak connection.huahaa...
alkisah pjm laptop ni nk wat kj tp haram...satu hape pun lum buat ni.sj geh2 pc ade jer.tp sj ngade kan.

k la.jap g aku wat ler kj nyer...amik mud dlu.hahaaa.esk kan cuti lagi.ahd pun.

Tuesday, December 8, 2009

celebrate bufday su

celebrate bday su kat umh je la.suprise ktorg mnjadi gak.

bntai serve kek atas iron board aje.alas lak ngn cadar linda.haaahaa.nk kover diri sebenaryer.linda tu bertudung atas jer.padahal wearing short pant aje.
kemain lagi aku menyusun buku2 n segala kotak kasut n kotak tisu nk letak cmre tu.selftime using ajer.almaklum la ktorg kan bertiga aje kat umh tu.



hepi bufday su.welcome to 26th club.haahaaa

Thursday, December 3, 2009

tetibe lak rase nk jwb tag ni...

1. Bekas kekasih saya adalah..
tade la...

2. Saya sedang mendengar...
tv9...

3. Mungkin saya patut..
wat kj dlu br men internet...

4. Saya suka...
tido dan makan!

5. Sahabat-sahabat saya...
my kaki kanan n my banker.

6. Saya tak paham...
org yg susah sgt nk setia

7. Saya kehilangan...
surat2 cinta zaman dlu2

8. Ramai yang berkata..
dia memang laju...

9. Cinta itu adalah...
love la


10. Di suatu tempat, seseorang sedang...
owh, bekerja mungkin

12. Saya akan cuba...
kurangkan berat ...

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud...
seumur hidup mungkin

14. Telefon bimbit saya..
Nokia 7610.hp aku yg keempat.

15. Bile saya terjaga...
huh..sy msh ade nyawa

16. Saya paling meluat...
kwn yg belagak

17. Pesta/parti adalah...
msti ade makan2.sgt best!msti pilih

18. Haiwan yang paling comel penah saya temui...
kura-kura...

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah...
below 6.

20. Hari ini..
jumaat

21. Malam ini saya akan..
tdo awl.

22. Esok pula saya akan..
berada di rumah

23. Saya betul2 inginkan..
melancong.tawaf satu dunia...

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
bila la parut kat pp ni nk ilang

25. Pusat membeli belah atau arked permainan...
arked permainan...

26. Makanan barat atau jepun..
makanan barat.

27. Bilik yang terang atau gelap.
dedua...

28. Makanan segera adalah...
kfc.idaman ku selalu.sedap hingga menjilat jari

29. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
tgu sekejap lah

30. Anda tak perasan ke soalan no 11 itu tiada?
ntah.dop kire nombo pom.

wedding Shida & Norehan 29 Nov


Selamat Pengantin Baru Shida & Norehan.
Shida my x-classmate kat high skol.come tul dia aritu...

aku g kenduri shida ngn linda, shima n her sweet daughter n also mun.smpi cna jumpe si misi huda. ni sume mmber2 giler kat highskol dlu.dh jumpe sebok bercerita.huhahuha.tak smpt pom nk bergambar ngn pegantin.hish dorg tu sume still tak bubah.shima tu lagi la.dh anak dua k.perangai tak cam mak org pom.pas mkn.dh kenyang n penat gelak ktorg gerak blk.

k la jumpe lagi.next wedding, hazwani.mber highskol.sengal2 gak tu.wah tak sabar tgu mac 2010 ni...

aidiladha



pagi Aidiladha.ni kat tempat sembelih lembu.pose ngn anak2 buah aku n my sis. aku baju kurung baru.siap same ngn baby n rina. (lain2 gmbr kat fb.aku mls nk taruk byk kat cni)

aboh tumbangkan sekor lembu. tp tak wat kenduri besar pun.daging2 tu sume agih2kan jer.actually mmg nk wat kenduri kat umh baru tp jln nk g umh baru banjir so cancel jer la. ktorg msk2 skit kat umh jer.


(sori k.ana,aku tade gmbr masak2 n mknn ni coz aku tak terlibat lgsg lam xtvt itu.aku jadi tukang makan jer.)

Monday, November 23, 2009

Chinese Book Fair kat the mines 20 -29 Nov





Bayaran masuk RM2 utk dewasa.sume nyer jual buku cina n brgn cina jer.dh name nyer pun pameran buku cina kan...
ari jumaat n sbtu lepas aku keje kat sana. patutnyer mgu ni kene g lagi tp aku cuti blk kg so tak pegi la...

celebrate bufday Ija at ioi mall puchong 17 Nov


bufday gurl-khadijah...

su-k.illa-k.ani-linda.

cikkiah-k.mas

cikkiah-aiza-zianna.

linda-ina

wedding Paiza & Azman (Gombak) 22 Nov







drp misscrab & wan tp wan tak ikut pun.dia keje la semalam...

Monday, October 26, 2009

bakal terbit-Perkembangan Sejarah Negara




Buku ini ditulis sebagai rujukan utama untuk:

•Guru Pelatih di Institut Pendidikan Guru (IPG)

•Pelajar di Institut Pengajian Tinggi Awam & Swasta (IPTA & IPTS)

•Calon STPM (Pengajian Am)

•Pembaca awam yang peka dengan keperluan celik Sejarah Negara

Terbitan : Penerbitan Multimedia Sdn. Bhd.
Penulis : Dr. Ismail Said
(Pensyarah di Jabatan Sains Sosial,
Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis)
Harga : RM___

Monday, October 19, 2009

semalam

semalam bgn lmbt giler.subuh pom tebabas.mmg giler!

semalam tgk dorg (linda, su n zianna) wat agar2 n dadih. dadih jadi.agar2 lak lembik.hehe.

semalam 1st time aku msk rendang ayam.seb bek jadi.tu pun linda jadi supervisor nyer.

semalam party kat PMCare. karok tak hinngat sumenyer.pastu giler bergambar cm org giler. (owh gmbr lam samsung linda.t sy upload)

tabest!

rase cm tabest jer...
nk senyum pom malas.
adoi...

Friday, October 16, 2009

cacat penglihatan...

smlm terserempak ngn pak cik cacat peglihatan kat monorail chow kit. aku tlg la p.cik tu trn tangga.smpt smbg2 ngn dia.
dia kate dr penang, g pwtc. buat urut kaki.
hmmm kagum nyer aku. aku pk gak...cmner la p.cik tu survive kan...
dr penang sensorg jer...

Wednesday, October 14, 2009

bercanda di putrajaya

ni cite ahd lepas gak...

pas kenduri ecah kat segambut g makan2 lak kat umah abg wan.wah...seram sejuk aku. tak penah woo aku jumpe famili kwn laki aku...hmmm....ms sampi tu tade tetamu g. dorg wat soto tak tertelan aku.kenyang g ...abg dia br nk inteview ..aku dh cuak semacam.waaa takot!!!

pastu gerak g raya umh danial. aku nk bagi present la kat pengantin baru tu.aku kan tak g wedding dorg bulan 6 aritu.sowi...bukan taknak g tp ade anak buah aku kan kwen gak ms tu.jenuh gak nk cari umh dia....jap jer kat cna.aku dh nk blk. linda n su tgh tgu nk g openhouse ziana.wan lak mngade nk ikuttt...janji ngn linda kul 5 smpi usj tp...kul 6 br smpi...

gerak g umh ziana.aku siap sms dia tnya leh bwkk kwn ker tak.yer la dia jmpt ktorg jer. wan lak snggup tgu lam kete jer taknak ikut.segan kate dia. seb bek ziana kate leh jer bwk dia..jadi aku angkut la dia sesame...

aku dh tak larat makan pun...jamah skit jer tu pun tmpg mknn su n linda jer. pastu cik long(tuan umh ) suh gak amik makan.aku apa lagi..laju plak...wan kat sblh siap kate aku ni DBKL.hantu tol.dia pun same. makan gak! dh mkn2 smbg2...wah rancak lak wan borak ng cik long.amboi2...cm dh kenal lame lak.

pastu ktorg gerak blk.singgah smyg kat masjid terapung kat puchong tu.wah takpenah2 aku singgah masjid ni...

pastu kann....hish pak cik tu nk g putrajaya plak...aku dh la berbaju kurung bagai ni. ngn wedges g. adoi...rimas2.dorg takpe la santai jerrr...
dh gerak g, hish tataw jln plak.terpusing2 jer nk cari dataran tu.hambik ko..aku pun tataw gak.ikut signboard jer laaa...

lame gak bercanda kat cna.org pun leh tahan gak ramai nyer.masa nk blk terjumpe lak member high skol.dia cm nk tgr tp aku nk linda blah jer.mls...hehehe.bleh jer cmtu kan...

3 sekawan.sahabat sejati ker? (geli jer nk ngaku)

hambik ko.aku mls nk rotate..





wan. dia komplen baju aku jaranggggggg....kite dh pakai inner laaa

wedding aishah



ahd lepas wedding aishah kat segambut. she is my x-classmate kat edi @ strategy college. she look gojes la on her wedding day.
aku pegi ngn wan. jp ngn pika kat cna...





tgu pengantin laki smpi pastu ktorg gerak blk.nk g raya raya tempat len plak...tak sempat jumpe k.nim n ume. danial n wani pun tak smpt jp dorg gerak lagi awal dr ktorg...



mr photographer en kerol.he is my x-lecturer kat strategy.tak smpt borak pun...jumpe len kali yer en k...

Tuesday, October 13, 2009

huh..malas

ayoiii...mls tol nk update blog ni. ade nk cite skit psl wedding ecah. owh..gmbr lom transfer lorr...mlm td wedding ecah msk berite rtm segmen peristiwa tp aku kj so tak dpt nengok.frust.frust.

pagi td angah aku kol.dia kate pak su (husband mak adek) meninggal pg td.sakit bengkak hati. innalillah...al-fatihah utk arwah. nway...aku kan, tak smpt pun kenal pak su...giler kan.pak sedara sndiri pun tak kenai. ms dorg kawen aku tak blk...ms aku g tgk baby, pak su tade.hmmm.eh baby dia pun aku tataw name ape.

aku tgh byk keje ni. (erk ...byk ker) . mate lak berat semacam. td sempat gak aku rest mate kat toilet.smlm lagi la...sempat ko aku rest mate lam surau.siap mimpi2 lagi...

Tuesday, October 6, 2009

4 syawal

pagi2 aku dh bgn. pack brg dh nk blk kl. tgu mek aku siap msk my bekal. mak teh n pak teh lak br smpi pg tu. salam2 sume. wah leleh plak.huk.huk.
gerak g pick up linda n g raya umh shima. sembang2 gelak2 kul 11 br gerak.nk g amek su plak. jln jem giler....
kul 3 br smpi K.Krai singgah raya umh mak cik aka mok aji aku.
sblm gerak br la nk check kete.1st check air.wah mane la reti.mtk tlg anak sedara mok. laki tu kate air dh kering.kering kontang ko.aku mn la taw...1st dpt kete.kete pjm lak tu. haru tol. ..pas siap sume kul 5 gerak blk kl.
lagi 300 km lebeh nk smpi kl. ujan lebat wooo...singgah kat RnR GM. mkn n minum g. teruskan pejalanan.trafic lancar...sempat dpt toll free ms kat tol gombak.alhamdulillah smpi smpi usj kul 1.30 am...trs tdo.esk kerjaaa....

ni satu gmbr wat selingan.ni kat mane tah.

3 syawal


g open house Datuk Dr Awang Adek kat perupok. wah satu famili pegi.tak penah2 g reramai cmtu.siap dpt duit raya g...
org punya la ramai. dlm reramai tu terjumpe lak cikgu BM ms f5 Cikgu Nasir . sek bek dia pasan aku. dia berusaha pgl aku. aku tak bp dgr coz muzik yg kuat tol.
dh siap2 mkn sume.dh kmpl nk balek ank buah aku tak cukup sowg.wah mencari aku ngn mak dia.upenyer tgh q nk amek fried chiken.
pas sume ade grk g PCB, knduri umh sdara aboh plak.wah..mkn lagi....

wah aku tu 2 hangbag ...satu tu mak aku nyer la.mane dia tah...mencari tuan umh katenyer.

ms kat umh sedra aboh jumpe lak Tuan Guru Nik Aziz. wah betuah nyer.tak penah aku tgk dia real cmni taw. abg ipar aku kecoh g cari dsrl dia. smsung L100 aku bateri nyer dh kong. ank buah aku smpt slm ngn beliau. lembut giler tgn org ini katenyer.

2 syawal...

ni lam kete akak.otw g raya umh mak cik. bergedik ngn anak buah aku (angah suhaini) sebelah tu mak aku.sek dia xpasan.

gmbr 1 syawal aku...




wah gmbr raya aku. ms ni tgh rehat jap.kepenatan melayan tetamu.layan perasaan sensorg. muke dh cm tenuk.anak buah aku geli tgk gmbr ni. aku kesah ape...
gmbr ni gak la aku mms kat wan.heeeeeeee.suke!




ade org dtg g. anak2 sedara mek aku aka kazen aku dr teganu.wah kene jd baby sitter plak. ni anak angkat kazen aku Fatin nabila name nyer.sian kazen aku dh 12thn ++ kwen tade anak g....
dorg ni best skit.pas makan reti lak kemas.wah2 senang aku.tlg jaga kan fatin jer.pas dorg blk aku smbg rehat.layan perasaan g. ;P

kambing or anjing


ni ms kat Kuala Besar PCB. nk g kenduri umh sedara aboh aku. sblm makan sesi kenalan lu ngn kambing. adoi hai anak2 aku ni.ade2 jer hiburan dorg. eh kambing ker? balqis kate anjing...

padah



see my eye.... ni lah padah nyer 'berchenta' ngn wan mlm td.huk.huk.huk.tangkap leleh woo.

Friday, October 2, 2009

gambar raya

ni gambo raya haji thn 1996. gmbr ni aku jumpe kat umh abg jep ( baju melayu kuning) dia abg aku no 3. gmbr atas gmbr.mls nk scan aku snap pakai smsung L100 aku jer.
ni sume adik badik aku tp sowang tade lam gmbr, angah aku. yg pakai terbus kuning tu mek aku.aboh pun mising gak.mn pegi tah.



-selamat hari raya maaf zahir batin ikhlas drp rakiah hj Husin & Keluarga-

blog ku...

wah lame benar tak menaip disini. nape erk? bz ker? bz la jugak....
byk gak cite nk share ni tapi kan tataw mn satu nk cite. so many lorr.nti la ade ms free lebeh aku story la.

Tuesday, September 1, 2009

Al-Fatihah...

‘Abh di HKB’

‘Patah tulang rusuk, retak tulang punggung.
Adk yati n dayah xde dh.’

‘Dah. nak siap kul 11 pagi ni.’

ni antara sms yg zul (my fren) antar pagi td. menitis air mata aku baca sms tu.
Al-Fatihah utk arwah adik yati n dayah. semoga roh nya dirahmati Allah dan ditempatkan dikalangan org2 beriman.
air mata aku menitis lagi masa taip n3 ni.

aku sms mber2 yg lain.infrm kt dorg. mmg they all tak tahu lg psl ni. aku pun tahu melalui my sis yg kat kg tu.

actually they all (zul’s dad n 2 sista) xcident smlm kat Machang. they all otw to go back to home from Gua Musang. Abh kritikal pastu diantar ke HKB (Hospital Kota Bharu) sis sorg still alive msk hospital Machang n sorg dh tade kat tmpt kejadian.
But Allah lebih sygkan dia. yg sorg lagi jugak dh dijemput pulang.

Aku as a fren pun sedeh, apatah lagi zul n famili. kehilangan 2 insan tersayang dlm satu masa.pergi yg tak kembali. Harap semua dpt terima takdir ini dan byk2 kan bersabar.

Innalillahi waina hilahirojiun.
Dari Allah kita dtg, pada Allah jua kita kembali. (eh tul ker terjemahan aku ni?)

Al-fatihah sekali lagi...

Saturday, August 15, 2009

aku ade kakak...

kakak...
aku ade kakak.
ade 4, eh 5 la...
hmmm so many rite.
nk wat cmner.dh aku yg last.jd dorg tu sume kakak aku la...
sume nyer dh kawen.jadi aku la yg still single.hmmm syok maaa.

cite sal kakak...
oh kakak...
hingga saat ni aku bsyukur la ade kakak cm dorg tu.cuma kdg2 jer aku sgt tak suke akan dorg.ape pun dorg kan kakak.

Monday, August 3, 2009

maybe

really tired la.need some rest! need some fresh air!

go holiday?
alone?
maybe?

Saturday, August 1, 2009

Ingatlah Diriku

Sejujurnya diriku tak ingin kehilanganmu
Aku masih sayang padamu
Namun bila dirimu tak lagi memerlukanku
Cukup sampai disini
Hingga kini bersama lagi


Ingatkah diriku yang pernah
Ada disampingmu
Ada diwaktumu
Ada dihatimu
Kuingat dirimu yang pernah
Hadir disampingku
Temani waktuku
Temani hatiku

Sejujurnya diriku tak ingin kehilanganmu
Aku sangat sayang padamu
Namun entah mengapa perpisahan ini mencambukku
Semoga kita bersama lagi


Cinta adalah kenangan manisku bersama dirimu

Resign

my opismate loke Lee San dh benti kj kat cni. frust gak la.aku tak redi nk amik alih tugas dia kat opis ni.segala urusan yg berkaitan ngn pihak printing. segala lah...
lain la kampeni up kan gaji aku.br la bertambah tekun aku...kan.kan.kan...

Thursday, July 30, 2009

finally...

finally ...mlm td tetiba dia call. mmg tekejut lar.tak ku sangka2.
alhamdulillah...terima kasih Allah dh makbulkan doa aku. smestinya aku ni dh give up.yelah dh 2thn mengharap...
walaupun cuma dengan satu panggilan.aku tak arap lebih.atleast aku tahu dia msh ade dan dia msh igt aku. tak lah cerita itu terhenti begitu...

Tuesday, July 21, 2009

mlm tadi...

mlm td (dlm kul 10.30pm) tetibe lak ade road block kat simpang nk msk umh. alamak kantoi...
aku lupe bwk lesen n ic. si suraya pulak lesen mati x renew g.
aku dh cuak...ms encik polis suh benti, aku siap tnya dia nape suh aku benti.giler.dh name nye road block. pas cite beh kuwang kat encik polis tu sek bek lepas. alhamdulillah...
cuak giler wei. tak penah2 pulak ade road block kat kwsn tu. dh la time aku besalah.cam taw2 pulak.
smpi umh aku trs call linda. gelak besar dia.
moral of the story...mandi la sblm kuar bejalan. heheeee....

sbb mlm td mmg we all mmg kuar dgn tak mndi pon.lgpun nk g men badminton jer. so pk tak yah la nk wangi2 bagai.pas abes bukak pose ms tu dh kul 8 lebeh. nk smyg g.mmg dh tak smpt nk mndi.k.ila dh tgu kat PMcare jdik ktorg mmg rushing laa. aku pun main capai.bwk duit jer.


hmm.kebetulan pulak kan.tul la...malang tu tak berbau tp org yg tak mndi tu mmg berbau.hehee....so ati2 k.




Monday, June 29, 2009

dh 26...

suprise!!! ni kek prsent frm linda MG n suraya.thanks yaa...



alahai..segan la pulak.

dh potong.jemput makan...



hmm dh 26.tua ker? eh tak la..i msh muda remaja k.




Monday, June 15, 2009

klia

arini pagi2 bute dh ker klia.my mek n my anak dara nk blk kelate pagi ni.flight kul 7.50 am.smpi cna dlm kul 6.30 mek g solat dlu.pas 2 br check in.org dh ramai beratur kaunter bukak ckit jer.tgh2 beratur tu br kaunter bukan 1 per 1.so cpt skit la. mek guna pasport dia sbb ic dia missing.nsb ade dia ad psport.
nk jadikan cite...2 mgu lps ms tu tgh siap2 nk g aiport.mek kms brg2 dia.tetibe ic dia tade lam purse dia.cuak la wei. yer la nk check in kn kena guna ic. pastu teringat pssort dia. selongkar pulak lain beg. huh kalut giler.ms tu dh kul 8pm. flight ker kl 10.30 pm. haru tol...sek bek smpt.org pun tak ramai. mana la mek campak ic dia tuh...

hm...skg dh 11.27.dh smpi umh kot. tu pun klu aboh tak mengular ke lain dh. sian ank dara aku 2 ari ponteng sekolah. ni pun a.ngah mintak delay lagi.tp mek tak nak dh.dh 2 mgu kat cni. aboh dh blk rabu lps.ngn fireflyz. aboh complain fireflyz tak best.sempit. so aboh suh mek blk ngn mas.selese skit. yg mslh nyer airasia n mas tu jauh skit nk ngnto nyer.klu fireflyz kan dekat ajo.


my mek n me.

my anak dara.very xcited nk blk

our driver.ngantok ker bang...

our shadow.