Sunday, July 24, 2011

ayat pinjam...

terbaca di blog sue anna joe. (pinjam sedikit ayat anda)

'Apa guna di sayangi ramai orang tetapi di benci oleh
ibu, bapa atau suami sendiri"


owh. terasa sangat berdosa. terus tadi call mek tnya kabar lebih kurang...nak tnya banyak takut banjir pulak.
dah lama saya bermain di luar. plan nak balik asik bertangguh. sibuk benar mengejar hal duniawi, sibuk hendak menjaga hati org lain sedangkan hati ibu bapa sendiri, bagaimana. dan tadi mek ade sebut 'balik la dulu baru kita cerita...


mek dah sebut tu. lagi la si rasa bersalah...

huawawa...nak balik.nak balik....

hati memang meronta nak balik. tapi last minute pegi janji nak pegi umh abg. hah sendiri tanggung la kan.sendiri kena la penuhi janji manis mu itu.....

ya Allah, memang rasa berdosa gile ni.....

p/s : tadi layan cite 'aku bin abdullah" astro prima pukul 10pm-12am. ya Allah nak menitik air mata ni hah....

gigi ku.bukan gigi mu

tara...ini masa jalan-jalan kat melaka.
~hidung kembang~ jangan kutuk...


1st day...


2nd month...
(abaikan 'today' tuuu)



3rd month...



patut nye lastweek kena jumpa dentist,tapi saya masih kat kl.so pospone esok. ah esok pun xdapat pegi.sebab saya masih di kl. masih ade urusan kerajaan yang belum settel. ah pospone lagi...harap sempat jumpa dentist sebelum puasa. perlu tukar besi n getah. dah plan nak pilih colourfull.nak buat raya.. hegeh-hegeh jer kan...


p/s. alamak gambar 1st month lupe amik la...


dating

~feeling macam kat oversea pulak.~





1st time sampai sini...
somewhere at putrajaya with su n amoi. taman awam kat percin 5. berdekatan dengan PICC.
cuaca redup best pulak berjalan-jalan.terasa tak mau pulang.

nexttime we all promise nak repeat.bwak bekal mesti lagi best!

berlagak pandai...

sangat pandai bila tunggu bas nak pegi jinjang.

kebetulan my daling yati teman saya tunggu bas, dia suh call tnya abg long tapi degil tak nak.dgn konfident jawab


'aku dh penah tunggu bas tu kat sini. no dia aku xigt tapi dia ade tulis, jinjang utara-taman beringin"

berjam-jam lamanya tunggu tapi bas yg di tunggu tak tiba-tiba. maka berjalan-jalan lah saya mencari bas itu.

eh ade pun bas pegi jinjang utara, masuk ke taman beringin.dekat area central market ...

owh rupanya bas no 222 tu tak lalu sebelah sogo la. dia lalu ikut dataran mendeka sana tu.

eh sebelum ni dia ade lalu tau...

kak long cakap 'itu mungkin laluan kat dataran kena tutup'

ha ha.akhirnya 8.30pm baru sampai umah no 74, jalan marudi 9 taman beringin.jinjang utara.

kawan-kawan saya selalu tanya...Jinjang tu kat ner???

ha ha...kat kl la. KUala lumpur senyuman mu...

:)

Thursday, July 21, 2011

cubaan...

cubaan...memandu kerete berkuasa manual. agak cuak.memandangkan sudah beberapa tahun tidak memandu kerete manual...pusing parking flat jer la...

dan ai tabik spring pada wanita2 yang boleh drive kete manual.terutama di kl ni...hebat la korang....korang memang ratu hati ku..

agak-agak kena masuk kelas memandu balik ke ni???

Wednesday, July 20, 2011

di mana di mana



lagu fav baby. tapi dia cuma igt

'jangan jangan kau pergi.
jangan jangan tinggalkan aku.."

so sweet. ai ade record dgn c3,nti la upload...



Monday, July 18, 2011

Sunday, July 17, 2011

kali ke-4!

Jacobs Walk of Life (JWoL) 2011
Taman Botani Negara (Bukit Cahaya Shah Alam)
17 julai 2011



ini kali ke-4 pegi JWOL. tahun ni paling tak best kot. ntah la memang tade mud nak berjalan. memula tu memang xcited la.macam tahun2 lepas tapi....mungkin sebab tempat yang sama, ai dah tau track jalan so i n linda malas nak abiskan perjalanan hari itu. kitaorg jalan sikit jer pastu patah balik ke tempat pendaftaran.

terasa nak shi hi tapi toilet tade air. jadinya lagi la tade mud. nak snap pic pun tade mud sangat ...just duduk2 makan biskut sambil tunggu nak dapatkan goodies bag. lepas dapat goodies bag terus blah g seksyen dua shah alam. lunch ikan bakar kat situ....

a few pic yang sempat snap...









i geli tengok maskot2 ni....
siyes geli tgk bila dorang goyang-goyang...
nasib tade badut ..itu lagi ai geli
:)


ini perempuan memang kejam...
dia dah tau ai geli dengan maskot ni, dia lagi paksa ai snapkan pict.


ini budak kecik berjaya abiskan perjalanan...syabas!
senyum paksa je ni kot. almaklum la masa ni letih tnggu nak dapatkan goodies bag. pastu lapar. budak kecik ni mana boleh tahan lapar. :)


lelaki ini tunang budak kecik...
muke poyo tengah tunggu goodies bag :)

cute jer tengok adik ni pakai baju jacobs.
memang jacobs tak buat size kanak-kanak.




ini kat parking rumah flat kami.
lepas kekenyangan baru ade mud nk bergambar bertiga...

begitu lah ceritanya....

Saturday, July 16, 2011

spoil!



aku tak suka ko 'like' wall aku.
aku tak suka ko 'like' gambar aku.

aku tak suke ko comment wall aku.
aku tak suka ko comment gambar aku.
aku tak suka ko 'tegur' aku kat fb!

ko betul-betul dan spoilkan mud baik aku!!!!



Thursday, July 14, 2011

floria putrajaya

antara pic yg elok di share di sini...

:)

yang lain bukan la tak elok tapi malas lor nk upload seme.satu cukup lah!









Thursday, July 7, 2011

teruja

ok.finally hajat sudah dipenuhi.

moga tido lena.heh.almaklumlah akaun suda kosong!

tadi petang sudah membuat tangkapan di plaza low yat...

lappy sudah berada di depan mata....

syukurrr....

teruja tau!

tara...

ini dia. dah jadi milik ai. tetibe jer kan....memula nak amik dell. dah usung pamplet dell tapi sampai low yat terbeli yang ni. belasah jer la....janji ade...

Tuesday, July 5, 2011

pesanan kepada diri sendiri

HORMATI hak orang lain dan BERSABARLAH...

status kat wall fb.

ade seorg kawan tanya

"perli ke???"

sori. saya tak perli sesiapa. ini pesanan untuk diri sendiri...


-

-

-